Cazul fetiței Ana T.

Cazul Anei, fetița de 2 ani și jumătate s-a născut prematur cu strabism convergent și cataracta congenitala! Mai precis, vederea ochiului stâng este foarte slabă iar vederea ei se degradează de la o zi la altă. Familia din care provine fetița este foartă săracă, iar posibilitățile de a o trata pe Ana sunt extrem de reduse.

Am intervenit pentru acest caz și am avut discuții cu Clinica Infosan din Bucuresti care au studiat cazul fetiței. Din documentele medicale pe care le avem de la părinții ei și care au fost puse la dispoziție membrilor asociației, am reușit să achităm pentru Ana operația la ochiul drept, transportul la București pentru ea și părinții ei și cazarea. Costurile totale acoperite de Asociația Dalia sunt de: 4264 lei.

Pentru că problemele de vedere au existat la ambii ochi, am rămas aproape de familia Anei și pentru cea de-a doua intervenție chirurgicală.

În iulie 2016 Ana a fost operată și la ochiul stâng iar noi am suportat și de  aceasta data cheltuielile integrale (550 lei bilete tren + 3500 lei operatia + 150 lei cazarea). Ana T a fost trimisă la controlul oftalmologic pentru stabilirea tratamentul post operator și ochelarii necesari.