Cazul lui Rareș M.

Cazul lui Rareș M.

Recent am aflat de cazul lui Rareș M. din Timișoara , băiețelul de 5 ani care suferă de Boala Crohn.

După ani de investigații, tratamente, dureri și disperare părinții lui au aflat o veste teribilă. Organismul lui Rareș nu tolerează nici un aliment. Pare incompatibil cu viata dar totuși el este un băiețel vesel și energic. Și ar putea fi asa toată viata dacă respecta o dieta extrem de severa!

De când a fost diagnosticat, el se hrănește doar cu un lapte special și ceva vitamine! Sigur pana la 18 ani va avea nevoie de minim 3 mese de lapte/zi și în cel mai fericit caz, va putea servi și o masa de mâncare solida….dar asta va fi introdusa treptat, cu mare atenție și selecție de către dr gastroenterologi.

Acest lapte “Modulen” costa 3000 lei/ luna…ani de zile, probabil toată viata.

Au fost solicitate de către clinica din Barcelona care urmează să îl trateze pe Rareș “probe de saliva” de unde se așteaptă sa primească informații suplimentare legate de tratamentul lui. Doar această analiză costă 1200 de euro.

Nu sunt un caz social, sunt doar o familie care pentru supraviețuirea lui Rares are nevoie de minim 3000 lei/ luna și abia apoi se gândesc la celelalte cheltuieli lunare.

Veniturile mamei lui Rareș (care este încadrat cu grad de handicap grav)  ca și asistenta lui sunt de  doar 1000 lei. Pentru ei am reușit să achităm analiza de 1200 de euro achitată clinicii din Barcelona.