Donații pentru spitalul Matern si cel de Pediatrie

Donații pentru spitalul Matern si cel de Pediatrie

Pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie am fost implicați în strângere de donații pentru a ajuta spitalele din Arad. Mai exact, spitalul Matern și spitalul Pediatrie II unde am mai donat și la începutul anului.

Nevoile acestora au fost diferite și de aceea am avut discuții în prealabil cu medicii despre ce este urgent și necesar pentru copilași.

Astfel au luat naștere încă 3 proiecte pe care am reușit să le finalizăm cu succes:

1. Achiziționarea unei lămpi de foto-terapie destinată secției de neonatologie a Spitalului Matern din Arad.
Prin ajutorul oferite de membrii asociației care au donat șir in special Asociației Casa cu Lacăt care a donat 8500 lei am înmânat Spitalului Matern această lampă în valoare de 12.229 lei.

2.  Achiziționarea dispozitivelor medicale pentru măsurarea capacității pulmonare la copiii cu bronșite, astm și alte afecțiuni. În urma discuțiilor avute cu medicii am aflat că secția nu are măsurători de flux respiratoriu și deține un singur dispozitiv pentru inhalat medicamente, ambele fiind extrem de importante în evaluarea și tratarea stărilor copiilor.

3.  Achiziționarea unui nou fotoliu pentru recoltat sânge de la micii pacienți. Deoarece copiilor li se recolta sânge din pat și nu erau deloc comozi în tot acest proces, am inițiat această acțiune și am avut parte de răspunsuri rapide din partea prietenilor si a membrilor asociației care în urma solicitării au achiziționat fotoliul și încă 4 scaune.
Detaliile și sumele angajate în fiecare dintre proiecte precum și documentele justificative (facturi) au fost puse la dispoziție în grupul Asociația Dalia.