Cum funcționează Asociația Dalia?

La începutul activității am creat pe rețeaua de socializare Facebook un grup închis denumit „Asociația Dalia”, unde am postat informații despre cazurile în care suntem implicați. Toate datele, poze cu copilași, documente medicale demonstrative pentru fiecare caz în parte, contracte, facturi și sumele implicate în cazuri se regăsesc în acel grup. În cei 7 ani de activitate grupul a ajuns la peste 1800 de membri care ne susțin și se află în continuă creștere. Ulterior am creat și pagina de Facebook cu același nume pentru a putea crește vizibilitatea cazurilor și reuși să ajungem la mai mulți oameni. În permanență avem copii pe care îi ajutăm. La suferința copiilor bolnavi din asociația noastră, se mai adaugă lipsurile financiare ale părinților și neputința lor de a-i ajuta financiar. Cazurile le aflăm de la cunoscuți, membri din grup sau din presă. Deseori am fost abordați direct de familiile care aveau nevoie de ajutorul nostru. Analizăm fiecare caz în parte și ne străduim să ajutăm cât mai mult.

#Echipa

Echipa noastră

Mădălina Cimpoieş
Preşedinte asociaţie
Paul Cimpoieş 
Membru fondator
Carmen Oprea 
Membru fondator
Corina Filip
Membru fondator
Anamaria Bărboi
Membru fondator
Andrada Petraș
Membru

Cazuri medicale

Până acum, am ajutat financiar peste 140 de cazuri, în special din județele Arad și Timiș. Valoarea totală a ajutorului acordat depășește 185 000 de euro. Acestor copii le-am achitat serviciile medicale: intervenții chirurgicale, analize, medicamente și terapii de recuperare la spitale private din țara și străinătate. Ajutăm și tratăm în permanență copii cu nevoi speciale. La suferința copiilor bolnavi din asociația noastră se mai adaugă lipsurile financiare ale părinților și neputința lor de a-i ajuta financiar. Cazurile le aflăm de la cunoscuți, membri din grup sau din presă. Deseori am fost abordați direct de familiile care aveau nevoie de ajutorul nostru. Analizăm fiecare caz în parte și ne străduim să ajutăm cât mai mult.

Implicarea încomunitatea locală

Pe lângă ajutorul financiar oferit copiilor, am decis să ne implicăm și în comunitatea locală în care trăim. Am donat aparatură medicală spitalelor de copii din Arad și Timișoara. În parteneriat cu mai mulți oameni de afaceri din Arad, am renovat parțial Spitalul Clinic Județean de Pediatrie II din Arad. Valoarea ajutorului acordat spitalelor între anii 2015-2018 depășește 20.000 de euro. În anul 2020 am contribuit la lupta împotriva COVID-19 și am ajutat Spitalul Clinic Județean din Arad cu aparatura medicală și diverse echipamente de protecție. Valoarea ajutorului a ajuns la 50 000 de euro.

 

În colaborare cu medici specialiști, am organizat două campanii pentru promovarea alăptării și a îngrijirii corecte a nou-născutului, în cadrul spitalelor de copii. La seminarul „Bucuria de a fi mamă” organizat pe aceeași temă, au participat peste 150 de mame. În Timișoara, la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, am organizat un concert caritabil și în Arad am organizat tot un concert caritabil de colinde la Teatrul Ioan Slavici. Ambele au avut scopul de a strânge fonduri pentru copiii Asociației Dalia. Pe lângă aceste acțiuni, ne-am implicat în multe alte campanii de binefacere, oferind ajutoare materiale familiilor nevoiașe. În permanență avem copii pe care îi ajutăm. La suferința copiilor bolnavi din asociația noastră, se mai adaugă lipsurile financiare ale părinților și neputința lor de a-i ajuta financiar. Cazurile le aflăm de la cunoscuți, membri din grup sau din presă. Deseori am fost abordați direct de familiile care aveau nevoie de ajutorul nostru. Analizăm fiecare caz în parte și ne străduim să ajutăm cât mai mult.